Til hovedinnhold

SkoleSec

I prosjektet «SkoleSec» har kommuner og fylkeskommuner gått sammen om å styrke arbeidet med personvern og informasjonssikkerhet knyttet til digitalt læringsmiljø. Målet er bedre ivaretakelse av personvern og informasjonssikkerhet.

Artikler

Foto: Illustrasjon: Bly

Hva er SkoleSec?

SkoleSec skal vurdere, prøve ut og evaluere ulike innsatser og tiltak som både på kort og lang sikt vil styrke innrammingen og sikringen av det digitale læringsmiljøet til elever.

Nasjonal DPIA for GoogleFoto: Illustrasjon: Bly

Nasjonal DPIA for Google

​KS og Bergen kommune har satt i gang et prosjekt for å gjennomføre og teste ut en nasjonal vurdering av personvernkonsekvenser (DPIA) for Googles produkter og tjenester i skolen. På denne siden finner du oppdatert informasjon.

Foto: Illustrasjon: Bly

Veiviser

På denne siden finner du en «steg for steg»-veiviser som tar deg gjennom hva du må vurdere dersom du ønsker å ta i bruk en digital tjeneste i opplæring med elever som for eksempel en app, programvare, innhold eller et nettsted.

Kultur- og kompetanseutviklingFoto: Bly

Kultur- og kompetanseutvikling

SkoleSec har utviklet flere opplegg for kultur- og kompetanseutvikling i barnehage og skole om personvern og informasjonssikkerhet. Her finner du opplegg tilpasset ulike roller og ansvarsområder.

Foto: Illustrasjon: Bly

Verktøy

På denne siden finner du en egen katalogstruktur med åpent tilgjengelige maler, verktøy og ressurser til arbeidet med personvern og informasjonssikkerhet i skolen.

Foto: Bly

Nyttige lenker

På denne siden finner du lenker til nyttige nettsider og veiledere fra flere av SkoleSec sine samarbeidspartnere.

Foto: Illustrasjon: Bly

Tips for å ta i bruk en ny digital tjeneste

SkoleSec sin veiviser viser deg hva du må vurdere når du ønsker å ta i bruk en digital tjeneste i opplæring med elever. Det kan for eksempel være en app, en programvare, innhold eller et nettsted.

VideoleksjonerFoto: Bly

Videoleksjoner

På denne siden finner du korte videoleksjoner om personvern og informasjonssikkerhet med oppgaver, dillemmatrening og forslag til videre arbeid med anbefalte ressurser. Du velger den rollen som best passer til jobben din i skolesektoren..

Foto: Illustrasjon: Bly

Treningsplattform

SkoleSec sin egen treningsplattform for skoleeiere, skoleledere og personvernombud skal bidra til å styrke informasjonssikkerhet- og personvernkompetansen, og tar for seg ulike skolerelaterte problemstillinger og utfordringer.

Siste fra SkoleSec

Foto: Shutterstock

Ny nasjonal personvernkonsekvensvurdering for bruk av Google Workspace for Education i skolen

Den nye, nasjonale vurderingen av personvernkonsekvenser (DPIA) for bruk av Google Workspace for Education skal hjelpe skoleeiere med å ta vare på og sikre personvernet til elevene.

Foto: Bly

Personvernkonsekvensvurdering (DPIA) av Google Workspace for Education for folk flest

Denne artikkelen er til deg som ikke driver med personvern, som har hørt om Google-DPIAen, men ikke orker å lese den og som likevel har lyst på å få vite hva hovedkonklusjonene er.

Foto: Pexels

Bruk av tilleggstjenestene i Google Workspace for Education

I denne artikkelen beskriver vi hva skoleeier bør være klar over hvis tilleggstjenestene YouTube og Google Search and assist fortsatt skal tas i bruk innenfor Google Workspace for Education.

Foto: KS/Hege K. Fosser Pedersen

Læringsresultater, færre normer og personvern i skolen ble diskutert med statsråden

De siste årene har det vært en bekymringsfull utvikling knyttet til fallende læringsresultater i skolen, kombinert med en økning i mobbing og redusert trivsel blant elevene. Disse temaene ble diskutert med Kunnskapsdepartementet (KD).

Foto: Illustrasjon: Bly

Sikker kommune 2024 om personvern og informasjonssikkerhet

KS' fagråd for informasjonssikkerhet og personvern arrangerte webinaret Sikker kommune 2024 om sikkerhet og personvern i kommuner og fylkeskommuner.

Foto: Shutterstock

Hvordan ferdigstille DPIAen?

DPIAen ferdigstilles i en 80 prosent versjon. Før du som skoleeier kan bruke den gjenstår det litt jobb. Du må nemlig justere og ta stilling til noen ting. Denne smørbrødlista skal hjelpe deg å få oversikt over hva som skal til. Steg for steg.

Les flere artikler

Hør KS' podkaster om temaet her

KONTAKT