Nyheter om kunstig intelligens (KI) omgir oss i hverdagen, og teknologien vil bli viktig for samfunnet vårt i tiden fremover. Men hvordan kommer vi dit, og hvordan kan vi bruke KI til å fremme bærekraft? Dette er spørsmål vi ønsker å gripe litt praktisk tak i under dagens sending.

Dato: 27.09.24
Kl: 12-14

Digitalt: Klikk HER for å delta i møtet (Teams)

Presentasjon av foredragsholdere

KI: Barrierer og muligheter i kommunal sektor
Tristan Rolstad, fagsjef for digitalisering i KS, trekker frem de viktigste funnene i FOU-rapporten "Barrierer og muligheter i kommunal sektors arbeid med kunstig intelligens" som ble lansert våren 2024. I tillegg vil han trekke frem noe av prosjektene som pågår i fylkeskommuner og kommuner.

KI i Randabergskolen – en løsning ut fra egne behov
Odin Nøsen jobber som rådgiver for skole i Randaberg kommune, og har bred erfaring som IT-konsulent, lærer og skoleleder. Randaberg var først ute med en tilpasset løsning for hvordan elever og lærere kunne bruke prateroboter i undervisning. Odin vil snakke om hva de gjorde hvordan de gjorde det og ikke minst, hvorfor de gjorde det? De har også erfaringer på hvordan resten av kommunen kan ta i bruk samme teknologi og løsning.

Å bruke ChatGPT i jobbsammenheng til å skrive gode tekster
Lars Erik Brekne Johnsen, HMS-rådgiver i Kristiansand kommune, viser hvordan du kan lage en tilpasset chat-GPT som skriver i din virksomhets arbeidsspråk og etterligner din skrivestil. Du vil lære hvordan du setter opp og tilpasser chat-GPT, og få praktiske eksempler på bruksområder i din arbeidshverdag.

Kunstig intelligens i prosjektet "Datadrevet organisasjon"
Trondheim kommune forteller om og viser frem konkrete eksempler på hva som skal til for å nyttiggjøre seg av kunstig intelligens i en kommune, med særlig hensyn til bærekraftig utvikling.

ChatGPT og store datamenger
Geir Graff jobber som innovasjonsstrateg i Asker kommune. Han løfter litt på sløret for å vise hvordan han gikk frem for å teste om det gikk an å bruke ChatGPT, regneark og en plugin til å klassifisere/sortere en stor samling av bærekraftsindikatorer automatisk etter taksonomien som KS og SSB har utviklet. For flere i Bærekraftsnettverket ble dette første møte med kraften i kunstig intelligens.

AgderKI - pilotering av KI i Agder
Hanne Halleraker Gürün jobber som digitaliseringsrådgiver i Kristiansand kommune. Hun har ansvar for arbeidet knyttet til utforsking av mulighetsrommet for KI. DigiAgder har i samarbeid med lokalt næringsliv tilgjengeliggjort en KI-løsning for pilotering. Hanne vil fortelle om AgderKI og hvordan Kristiansand kommune bruker AgderKI for intern kompetanseheving, samt å bli bedre bestillere for fremtidige KI løsninger.

Det nasjonale bærekraftsnettverket for kommunesektoren organiserer sammen med KS månedlige lavterskel webinarer om ulike temaer, kalt Bærekraftsfredag. Temaene som tas opp er relevante for kommunesektoren, og belyser ulike deler av bærekraftsarbeidet som pågår. Sendingen foregår på Teams, er åpen for alle, og krever ingen påmelding. 

Dersom du ønsker å stå på mailinglisten vår slik at du mottar Teams-invitasjonen på mail, gjør du det ved å følge denne lenken.