Publisert: 15.08.2018
Førti tusen studenter
Trondheim som universitetskommune har et avtalefestet innovasjonssamarbeid med NTNU. Et av de spennende prosjektene innen samarbeidet er Ledelsesskolen, som innebærer at byens 7-800 ledere deltar i et lederutviklingsprogram. Hver enkelt leder deltar på fem samlinger, hver over to dager. Dette er en formidabel satsing som Merete Mihle Hansen fra rådmannens fagstab forventer skal sette spor. - Hvis ikke, har vi en utfordring, sa Mihle.
Kristian Mjøen, også han fra rådmannens fagstab, viste til det tette samarbeidet med universitets- og høgskolesektoren. - Dette skaper innovasjon, poengterte Mjøen. Han mente at vi bidrar selv til å skape myter om at det går tregt med innovasjon i kommunene. - Det stemmer ikke, sa Mjøen og viste til alle de komplekse problemstillingene kommunene daglig må forholde seg til.
Ønske om å videreutvikle samarbeidet med UiS og HVL
Også kommunene i Rogaland samarbeider med UH-sektoren, både gjennom dialog med KS sine styringsorgan og UH-sektoren, men også mellom sektoren og de enkelte kommunene. Selv om kommunene i Rogaland kan vise til å huse til enhver tid førti tusen studenter slik Trondheim gjør, er det mye å lære av Trondheim om hvordan en kan videreutvikle samarbeidet med Universitetet i Stavanger og Høgskolen på Vestlandet.
Ei sjel og ei skjorte på hver våre kontor
Et annet område hvor personalsjefene lot seg inspirere, var samarbeidet mellom kommunene gjennom personalsjefnettverket i Trøndelag. Nettverket driftes av KS og en legger til rette for samlinger for alle personalsjefene der ulike felles problemstillinger legges frem. -Vi sitter alene på våre kontor og har behov for å dele og lære av hverandre, uttalte flere av personalsjefene fra Rogaland. KS Rogaland følger opp dette ved å invitere til nettverkssamling for personalsjefene, i første omgang en dagssamling i november.