Les mer
-
Ny kunnskapsoppsummering om samanhengar mellom heiltid, deltid og sjukefråvær
– Litteraturstudien som Arbeidsforskingsinstituttet og Oxford Research har gjort for KS viser fyrst og fremst at me treng meir kunnskap om koplingane mellom sjukefråvær og heiltid/deltid, seier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.
-
Arbeidsgivermonitoren: Samarbeid er nødvendig for å få til omstilling
Fire av fem mener at gevinstpotensialet ved omstilling i kommunesektoren er betydelig, viser et dypdykk til årets Arbeidsgivermonitor. Særlig pekes det på betydningen av å samarbeide med arbeidstakerorganisasjonene, egne ansatte og ledere.
-
Heltid koster, men har vi råd til å la være?
En ny rapport viser at de som lykkes med heltid bruker bemanningsanalyser og utvikling av ny turnuskompetanse.
-
Arbeidsgivermonitoren 2023: Status og trender for arbeidslivet i kommunesektoren
Arbeidsgivermonitoren er en statistikk- og faktapublikasjon som publiseres hvert andre år. Monitoren viser status og utvikling innen blant annet rekruttering, kompetanse, arbeidstid og digitalisering i kommuner og fylkeskommuner.
-
Hvordan gi flere voksne nødvendig kompetanse?
Det blir stadig viktigere å sørge for at også voksne får den utdanningen og kompetansen de selv og samfunnet trenger. En rapport som Samfunnsøkonomisk analyse har utført på oppdrag fra KS, anbefaler å styrke fylkeskommunenes rolle.
-
Bidra til Kommunesektorens arbeidsgivermonitor 2023
Kommunesektorens arbeidsgivermonitor er en statistikkpublikasjon som publiseres hvert andre år. Monitoren er en etablert informasjonskilde. Nå får alle landets kommuner og fylkeskommuner invitasjon til å delta i en spørreundersøkelse om ulike tema.
-
Bemanningsutfordringene i helse- og omsorgssektoren - mulig å løse
På oppdrag fra KS og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter har Rambøll og Menon vurdert ulike løsninger som kan møte bemanningsutfordringene i helse- og omsorgsektoren i fremtiden.
-
FoU: Utlysningspraksis er viktig for heltidskultur
Utlysningspraksis kan gjøre det vanskelig å etablere heltidskultur. Det er imidlertid mulig å endre praksis. Ny FoU gir gode råd.
-
Kommunesektorens arbeidsgivermonitor 2021: Slik er arbeidslivet i kommunesektoren
Kommunesektorens arbeidsgivermonitor viser tilstand og utvikling for aktuelle arbeidslivstema som rekruttering, deltid og digitalisering i kommuner og fylkeskommuner.
-
Ny rapport viser godt partssamarbeid under pandemien
Åtte av ti kommunalsjefer for helse- og omsorgstjenester forteller at det lokale partssamarbeidet har bidratt til å finne gode løsninger under koronakrisen. Det viser ferske tall fra en tilleggsundersøkelse til Kommunesektorens arbeidsgivermonitor.
-
Se data for din kommune og fylkeskommune
Her kan du se hvordan kommuner og fylkeskommuner opplever – og jobber med – tema som ledelse, kompetanse, rekruttering, sykefravær, heltid, innovasjon og digitalisering. Hver kommune kan sammenliknes med landsgjennomsnittet, fylket og nabokommunene.
-
Dypdykk 2016: Hva kjennetegner kommuner som ansetter flyktninger?
I årets dypdykk formidler vi eksempler fra kommuner som har ansatt flyktninger etter at de har gjennomført introduksjonsprogram.
-
Dypdykk 2015: Rekrutteringskanaler
Hvordan "finner" arbeidsgivere og arbeidssøkende studenter hverandre?
-
Dypdykk 2014: Heltidskultur
Hva er heltidskultur? Heltidskultur har to ulike aspekter som henger tett sammen. «Vi vet alt om teknikken, men for å komme derfra til en stor omveltning, da kommer dette med kulturen. Og det har vi snakket lite om.» – Administrativ leder
-
Dypdykk 2013: Ledelse av innovasjon
Det å skape en arbeidskultur og et klima som innbyr til nytenkning er et viktig suksesskriterium i innovasjonsprosesser. Dette er et lederansvar.
-
Økt andel sysselsatte med nedsatt funksjonsevne i kommunesektoren
Ansatte med funksjonshemming i kommunale og fylkeskommunale virksomheter utgjør 14,5 prosent av de sysselsatte i alt, som er en økning på to prosentpoeng sammenlignet med fjoråret. Vi ser en økning i sysselsettingsandelen for både kvinner og menn.
-
Stort behov for å utvikle digitale ferdigheter
Kommuner og fylkeskommuner oppgir et stort behov for å utvikle digitale ferdigheter blant både medarbeidere og ledere. Digitalisering er derfor høyt prioritert av kommunal og fylkeskommunal ledelse.
-
Stadig flere kommuner samarbeider med universitet og høyskoler
Flertallet av kommuner og fylkeskommuner inngår i ulike samarbeidskonstellasjoner med universitet og høyskoler. Kommunesektoren ser blant annet resultater av samarbeidet i form av å utvikle innhold i utdanninger i henhold til egne behov.
-
Solid økning i antall læreplasser
I løpet av de siste fem årene har antall nye, kommunale lærekontrakter økt med 28 prosent. Både kommuner og fylkeskommuner gjør en stor innsats for å tilrettelegge slik at medarbeidere kan ta fagbrev.
-
Samarbeid og gjenbruk øker innovasjonsevnen
Evne til innovasjon og nyskapning er en av de største arbeidsgiverutfordringene i kommunesektoren. Samarbeid med eksterne, og gjenbruk av ideer og løsninger andre har utviklet, øker innovasjonsevnen. Dette forteller kommunene og fylkeskommunene selv.