Les mer
-
Vold og trusler mot kvinnelige lokalpolitikere er et problem i hele Europa
- Kjønnsbasert vold er ikke bare et kvinneproblem; det er et samfunnsproblem som påvirker oss alle. Når kvinner blir stilnet eller holdt tilbake av vold og trusler, taper vi alle, sier Gunn Marit Helgesen.
-
Lynkurs EU/EØS
I dagene 15. og 16. januar 2025 arrangeres lynkurs for folkevalgte og ledere i Brussel: EU og EØS på 1-2-3.
-
Nasjonale kommuneorganisasjoner er viktige for å verne om demokratiet i Europa
Lokale og regionale myndigheter har en viktig rolle i å møte utfordringene som europeiske demokratier står overfor.
-
Vil du være hospitant i EU-kommisjonen?
Ansatte i kommuner og fylkeskommuner kan to ganger i året søke om å hospitere i EU-kommisjonen. Her kan du lese om ordningen og hva du kan forvente som hospitant. Søknadsfrist 24.9.2024.
-
EØS EFTA-forum
Med EØS EFTA-forum får norske lokalpolitikere en kanal til å påvirke lover og regelverk i EØS som berører kommunesektor.
-
EØS-midlene fyller år!
I mer enn 20 år har Norge bidratt til en mer demokratisk og grønnere utvikling i Europa. Vi feirer på Arendalsuka.
-
EØS-utredningen på høring
Utenriksdepartementet har sendt EØS-utredningen med evaluering av erfaringene med EØS-avtalen og andre avtaler Norge har med EU på høring. Høringsfristen er 1. september 2024.
-
Behov for mer informasjon om nytt EU-regelverk
KS har tatt initiativet til et felles brev til Energidepartementet som 26 organisasjoner har sluttet seg til. Organisasjonene ber om mer utfyllende informasjon knyttet til den kommende høringen om Bygningsenergidirektivet.
-
– Sosial sikkerhet viktigere i EU etter pandemien
– Pandemien løftet oppmerksomheten i EU rundt betydningen av å ha et sosialt sikkerhetsnett, sier Kristina Jullum Hagen, avtroppende arbeidsråd ved Norges delegasjon til EU i Brussel.
-
Valg i EU - demokratisk forfall eller samling i felles front?
Europeerne går til valgurnene om noen dager. Blir det en høyrevridning på det nye parlamentet? Vil demokratiet svekkes, og får valgresultatet noen betydning for Norge? Her får du noen stikkord.
-
Toppmøte for europeiske ordførere
KS og Kristiansand kommune arrangerer et toppmøte for ordførere fra hele Europa i Kristiansand 7. mai. Tema for møtet er utfordringene og mulighetene på grensen til Russland.
-
Norsk helseberedskap styrkes gjennom EU
Det vil øke sikkerheten for norske kommuner når Norge på sikt slutter seg til EUs utvidede helsesamarbeid. Norge deltar allerede i EUs helseprogram EU4Health, som kan gi regionale myndigheter både finansiering og nye verktøy.
-
KS på demokratiuka i Kristiansand
Demokratiuka går av stabelen 2.-8. mai i Kristiansand. KS er på plass og arrangerer flere seminarer.
-
Europarådet: Det lokale selvstyret i Norge bør styrkes
Europarådets Kommunalkongress vedtok enstemmig rapport med anbefalinger om hvordan det lokale selvstyret i Norge kan styrkes. - Rapporten bekrefter at statlig detaljstyring overfor lokale myndigheter er for omfattende.
-
Rapport om Norges etterlevelse av Europarådets charter om lokalt selvstyre
Europas blikk på Norge: Hvordan står det til med lokalt selvstyre? Rapporten om Norge legges frem under Europarådets Kommunalkongress 46. sesjon i Strasbourg denne uka. Statssekretær Ole Gustav Narud og styreleder Gunn Marit Helgesen er til stede.
-
Norske kommuner kan bidra i Ukraina
KS hadde forventet at regjeringen løftet institusjonelt samarbeid og kommunenes rolle i ny stortingsmelding om støtte til Ukraina.
-
Søk støtte til samarbeid med baltiske kommuner
Ansatte i kommuner og fylkeskommuner kan søke Nordisk Ministerråd om midler til samarbeid med kolleger i andre nordiske og baltiske land.
-
Unik politisk erfaring og vener for livet
Kvart år samlast ungdomsdelegatar frå Europarådets 46 medlemsland for å deltaka på kommunalkongressane hjå rådet. I 2023 har Simon Ingebrigt Golombek (26) vore ungdomsdelegaten frå Noreg.
-
EFTA Forum om nye EU-direktiver
EUs forslag til nye direktiver om tekstilavfall og jordhelse stod på agenda da de lokale og regionale valgte representantene fra Norge, Island og Sveits møttes i desember.
-
Bli norsk ungdomsdelegat i Europarådets Kommunalkongress
Er du mellom 18 og 30 år og interessert i europeisk samarbeid og demokrati på lokalt og regionalt nivå? Er du engasjert i ungdomsarbeid på kommune- eller fylkesnivå? Vil du være med å styrke ungdomsperspektivet i Europarådet? Søknadsfrist: 7. januar 2024.