Les mer
-
Fra bryggeri til helsefagarbeider: Menn i Helse gir nye muligheter
Roger Jørgensen (58) og Bjørn R. Kristiansen (55) er to menn som har tatt steget og omskolert seg til helsefagarbeidere gjennom Menn i Helse-programmet.
-
Sammen for pårørende i Lofoten
I Vest-Lofoten har de tre kommunene Moskenes, Flakstad og Vestvågøy gått sammen om å om å utvikle en felles pårørendestrategi. Pårørendesenteret var fasilitator.
-
Stem kvinner inn!
I anledning kvinnedagen 8. mars spurte vi tre unge kvinnelige folkevalgte hva som skal til for at vi får flere jenter til å engasjere seg i lokalpolitikken.
-
Ungdomsmedvirkning i beredskapsråd
- Det skal ikke være tidkrevende for skoleelever å engasjere seg, mener Ine Nyhus Sollie.
-
Unik politisk erfaring og vener for livet
Kvart år samlast ungdomsdelegatar frå Europarådets 46 medlemsland for å deltaka på kommunalkongressane hjå rådet. I 2023 har Simon Ingebrigt Golombek (26) vore ungdomsdelegaten frå Noreg.
-
I fremtiden trenger vi alle mann på dekk
Kommunal sektor er gode på inkludering og arbeidstrening, ikke så gode på å ansette folk uten formell utdanning. KS’ prosjekt Inn i Jobb skal sørge for at flere ufaglærte skal finne sin plass i det kommunale. I Grimstad ser de allerede at arbeidet nytter.
-
Datahjelp i lokalbutikken
Lokalbutikkene er kommunens forlenga arm i Kinn. Der får innbyggerne hjelp til alt fra å finne busstider til å ta utskrifter.
-
Unge folkevalgte: Kristin Lode (21)
Det nærmer seg valg til kommunestyrer og fylkesting. Vi har spurt unge folkevalgte hvorfor de er engasjert i lokalpolitikken.
-
Unge folkevalgte: Tora Kildehaug (23)
Det nærmer seg valg til kommunestyrer og fylkesting. Vi har spurt unge folkevalgte hvorfor de er engasjert i lokalpolitikken.
-
Samskaper gode møteplasser
Innbyggerne i Nesseby har samskapt en bålfestival, og i Sandnes skal de se om samskaping passer til byutvikling.
-
Verneverdige bygg og kulturminner inn i fremtiden: - Kommunene spiller en viktig rolle
Riksantikvaren har laget en ny veileder for bruk av solceller på gamle bygg. Og de vil ha kommunene med på laget.
-
Et krafttak for bedre helse- og omsorgstjenester
Bodø kommune er én av landets første av totalt 97 Tørn-kommuner. Kommunen har vært en foregangskommune på mange områder. De har vært med i Tørn fra starten, og resultatene fra deres arbeid i prosjektet har ikke gått upåaktet hen.
-
Nytt prosjekt setter barna først
- Vi er opptatt av å gi barn og unge best mulig utgangspunkt for å mestre hverdagen og voksenlivet, sier kommunedirektør i Gausdal, Rannveig Mogren. Gode samarbeidspartnere er en nøkkel. Prosjektet Barna først! kan bidra til å styrke tverrfaglig arbeid.
-
Pilotprosjekt for arbeidssøkende gir gode resultater
I et pilotprosjekt på omsorgssentre i Kristiansand har deltakere uten formell kompetanse fått prøve seg i helse- og omsorgsyrket. Dette har resultert i at flere har valgt videreutdanning eller takket ja til jobbtilbud innen helsefag i etterkant.
-
Herfra påvirkes norske kommuner hver dag
Norsk kommunesektor må følge med på arbeidet i EU. EØS-avtalen er Norges største avtale med EU, men Norge har faktisk over 70 forskjellige avtaler med EU. Kommuner og fylkeskommuner arbeider med dette hver dag.
-
Aktivt fellesskap uten aldersgrense
Noen går med sixpence, andre med caps. Kystmuseet i Øygarden er blitt en arena for eldre med demens og ungdom med utfordringer. Fellesskapet rommer læring, livserfaring - og kan minske følelsen av utenforskap.
-
Hetses og trues for alder og kjønn
Den politiske debatten blir stadig mer polarisert, med flere trusler og grove angrep på de som deltar. Spesielt utsatt er unge politikere.
-
Tok grep for egen fremtid
Kristin Dreyer (60) og Arnfinn Bærheim (69) solgte den store eneboligen og kjøpte en ny og lettstelt leilighet. Her kan de bo til langt ut i alderdommen.
-
Jakter de unge for å sikre eldre
Anna Victoria Moe (18) er født og oppvokst i Kvæfjord. Nå bor hun på hybel for å gå på videregående skole i Harstad. Vil hun flytte hjem den dagen hun er ferdig med studiene?
-
Den internasjonale Braille-dagen
Punktskrift, også kalt braille eller blindeskrift, ble oppfunnet av franskmannen Louis Braille (1809-1852). Den internasjonale braille-dagen er 4. januar, som var fødselsdagen til Louis Braille. Han regnes i dag som punktskriftens far.