Bli kjent med KS - kommunesektorens organisasjon

KS-Kommunesektorens organisasjon er en arbeidsgiver-, interesse- og rådgivningsorganisasjon med alle norske kommuner og fylkeskommuner som medlemmer. I offentlig sektor er KS den største arbeidsgiverorganisasjonen. Vår visjon er en selvstendig og nyskapende kommunesektor. KS har hovedkontor i Oslo, 14 kontorsteder i 8 regioner i Norge og et Europakontor i Brussel.

Skriveplass - Masterstipendiat

KS Advokatene er KS’ advokatkontor. Kontoret yter juridisk bistand innenfor de fleste rettsområder og fører saker for alle rettsinstanser. I tillegg til ordinær advokatbistand blir det utført medlemsservice og interessepolitisk arbeid. KS Advokatene er et av landets tre største advokatkontorer som kun bistår det offentlige.

Kontoret består for tiden av 35 medarbeidere, hvorav 25 advokater. Advokatene har med bakgrunn fra privat og offentlig sektor en variert spisskompetanse som er satt sammen for å dekke kommunesektorens særskilte behov. Kontoret bærer preg av sin rolle som del av en viktig samfunnsaktør, og det stilles høye krav til kvalitet.

KS Advokatene tilbyr flere traineeopphold hvert semester, herunder med skriveplass. KS deler også ut flere masterstipend.

Skriveplass hos oss gir studenter erfaring fra den praktiske virksomheten ved advokatkontoret, og aktuelle rettsområder spenner bredt over både privatrettslige og offentligrettslige fagfelt.

Våre traineer får tett oppfølging fra erfarne advokater, men gis også selvstendighet og mulighet til å vise initiativ. Oppgavene kan ha både juridisk, interessepolitisk og administrativ karakter.

Vi har nå fått mulighet til å stille en skriveplass til disposisjon på vårt Tromsø-kontor for jusstudent ved UiT allerede i høst. Gjennom ordningen legger vi også til rette for at du mot godtgjørelse deltar i KS Advokatenes løpende arbeid, tilsvarende ca. 20 % stilling.

Kvalifikasjoner

Den vi søker må ha fullført 4. avdeling og kunne vise til gode faglige resultater. Det er en forutsetning at oppgaven har særlig relevans for kommunesektoren. Samfunnsengasjement og interesse for kommunesektoren blir vektlagt.

Vi tilbyr

Som stipendiat hos oss kan du få en veileder blant våre advokater med kompetanse for din oppgave. Både veilederen og andre av våre advokater kan gi deg innspill og råd for å få en praktisk relevant oppgave med god kunnskap og innsikt fra advokathverdagen.

Hos KS Advokatene er atmosfæren profesjonell og vennlig med en uformell tone. Det faglige engasjementet er stort, og terskelen for å hjelpe kolleger er lav. Arbeidshverdagen er hektisk, men spennende og variert. Muligheten for å jobbe for KS’ samfunnsoppdrag bidrar dessuten til å fylle arbeidsoppgavene med mening.

Vårt kontor i Tromsø ligger sentralt plassert i Kirkegata 1, og har god tilgang på fysisk og digital juridisk litteratur.

Søknad

Vi gjør særlig oppmerksom på at for å bli vurdert må du sammen med søknaden vedlegge både vitnemål fra videregående skole og karakterutskrift fra studiet samt eventuelle øvrige relevante attester mv.

Søknadsfrist: 04.09.2024. Søknad kan sendes på epost til stina.berg.nielsen@ks.no.