Til hovedinnhold

Demokrati og styring

Lokaldemokrati og styring

Vurdering av kommuners arbeid gjennom KS’ pilotnettverk om egenkontroll og tilsyn

Prosjektet skal følge prosesser og utvikling i kommunene som deltar i KS’ planlagte pilotnettverk om egenkontroll og tilsyn. Prosjektet skal dokumentere resultater og læring i deltakerkommunene.
Foto: Shutterstock

Prosjektnummer:174026

Utførende miljø: Deloitte

Ferdigstilt: 2017

På vegne av KS har Deloitte gjennomført en undersøkelse av KS sitt pilotnettverk for egenkontroll og tilsyn, og av hvordan arbeidet gjennom nettverksperioden har påvirket deltakerkommunenes arbeid med egenkontroll. Undersøkelsen har tatt for seg i hvilken grad den kunnskapen kommunene har opparbeidet seg i løpet av nettverksperioden og den erfaringsdelingen som har foregått gjennom nettverket, har ført til utvikling og forbedring av egenkontrollen, både innenfor tjenesteområdet rus og psykisk helse (ROP), innenfor rådmannens internkontroll og med hensyn til kommunestyret og kontrollutvalgets egenkontroll.

Målet med denne undersøkelsen er ikke å gjøre en inngående evaluering av internkontrollen i de ulike kommunene. Fokuset er på om kommunen opplever at de gjennom arbeidet i nettverket har klart å utvikle internkontrollen sin på de tre områdene som er omfattet av nettverksarbeidet.

Samlet sett har deltakelsen i nettverket, slik denne piloten har vært lagt opp, i liten grad ført til endringer i kontrollutvalget og kommunestyrets arbeid og funksjon i nettverkskommunene. Nettverksdeltakelsen har også i liten grad hatt påvirkning på hvordan kontrollutvalget, kommunestyret og administrasjonen i deltakerkommunene samhandler med hensyn til egenkontrollarbeidet.

KONTAKT