Hovedmålsetting for prosjektet er å kartlegge forekomsten av mobbing i norsk arbeidsliv; dens ytringsformer, konsekvenser og årsaker, og å kartlegge risikofaktorer for utstøtning fra arbeidslivet. Prosjektet vil bidra med oppdaterte fakta om den reelle forekomsten av destruktiv atferd på arbeidsplassen, herunder mobbing, seksuell trakassering og destruktiv ledelse.
Tall fra undersøkelsen viser at de som oppgir at de er utsatt for mobbing er halvert til fire og en halv prosent siden nittitallet.
Rapporten viser til en undersøkelse fra 1990-tallet om mobbing i arbeidslivet hvor andelen av de som oppgav at de ble mobbet var rundt ni prosent.
De fleste av deltakerne i undersøkelsen (rundt 70 %) opplever sin leder som rimelig god, selv om en drøy fjerdedel opplever en viss grad av destruktiv atferd fra sin nærmeste leder. Kun to prosent mener seg hyppig mobbet.
Selv om ethvert mobbeoffer er et for mye, er dette tallet lavt sammenlignet med andre land.
Det kan være flere årsaker til at tallene viser nedgang, som større bevissthet og satsning for å forebygge mobbing, økt oppmerksomhet i den offentlige debatt, og mer kunnskap om forebygging.