Jo Harrington

Jo Harrington støtter ulike aktører og organisasjoner i arbeidet med å få til dyptgripende endringer. Han har gjennom sitt arbeid bidratt til å bringe design inn i Storbritannias offentlige tjenester, blant annet som en del av en parlamentarisk styringsgruppe som førte til Storbritannias første designledede politiske laboratorium i sentrale deler av regjeringsapparatet.

De siste 15 årene har han ledet storskala prosesser for systeminnovasjon og endring innen utdanning, omsorg og demokrati. Han har arbeidet med lokalsamfunn, organisasjoner og ledere over hele Europa, USA, Sør-Amerika og Australia. Videre har ledet internasjonale lederprogrammer gjennom Storbritannias Leadership Centre, i samarbeid med blant annet Harvard og MIT. Han har også vært foreleser og kursleder i Storbritannias ledende designstudieprogram ved Goldsmiths College, University of London. I dag er Jo basert i Sverige og jobber på tvers av Norden for å utvikle kapasitet innen systeminnovasjon i regjeringer, i politikkutforming og ledelse.

 

Jette Christensen

Jette F. Christensen er statsviter, tidligere stortingsrepresentant og har jobbet med lederrekruttering. I dag sitter hun i Riksvalgsstyret og er Europaanalytiker i Altinget. Hun er nå aktuell med boken “Demokratiet, det er oss - 10 sårbarheter i verdens beste folkestyre”. Jette har en mastergrad i Sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen, har gått Forsvarets Høyskoles sjefskurs og kurs om strategisk kriseledelse.

 

Piret Tõnurist

Dr. Piret Tõnurist er senior programleder i Observatory of Public Sector Innovation (OPSI), OECD. Hun leder OPSIs arbeid med innovasjon på regjeringsnivå, og har ansvar for nasjonale evalueringer. Videre er hun medgrunnlegger av det tverr-direktorale Mission Action Lab. Hun har også arbeidet i OPSIs program for systemtenkning, og har bidratt inn i arbeidet med innovasjonsområdet «foregripende styring» (anticipatory governance), en utforskende og framoverskuende tilnærming til innovasjon på nasjonalt nivå.

Piret har et forskningsstipend ved Ragnar Nurkse Department of Innovation and Governance, TalTech. Her forsker hun på en rekke emner som blant annet samskaping, AI-styring, maskin-til-maskin-koordinering og innovasjonspolitikk. Piret har også omfattende erfaring med å konsultere både regjeringer, private selskaper, offentlige organisasjoner og innovasjonslaboratorier om innovasjonsstrategier og organisatorisk endring. Piret har en PhD og MA fra TalTech i teknologistyring og en MSc fra KU Leuven i policy-evaluering.

Gina Gylver:

Gina Gylver har vært miljøaktivist siden hun var 12 år og har ledet Natur og Ungdom i perioden 2022-2024. Hun har organisert sivil ulydighetsaksjonen for Førdefjorden og for Fosen, deltatt i to klimatoppmøter og sammen med Natur og Ungdom saksøkt staten tre ganger. Hun er en av 6 unge som tar Norge til den europeiske menneskerettighetsdomstolen for videre oljeleting.

Gina jobber i dag som rådgiver i WWF.

 

Andre bidragsytere:

Sara Strigler:

Sara Gry Striegler har gjennom de siste 15 årene arbeidet med å adressere komplekse samfunnsutfordringer og har arbeidet med endring og innovasjon innenfor de store samfunnsutfordringene på helse, sosial, unges trivsel og eldreområdet. De siste 4 årene har Sara arbeidet med å utvikle og gi råd til både offentlige organisasjoner og fond i Danmark og Norden om å utvikle, arbeide og investere i misjonsorientert innovasjon og fremtidsdesign.

Hun er internasjonalt anerkjent og en del av Top 50 WEF & Apolitical-listen over de mest innflytelsesrike personene som revolusjonerer styring i kategorien Futures Thinking (2020).

Hun er forfatter av en rekke bøker innen offentlig innovasjon - sist den danske antologien om wicked problems av Sigge Winther (2023). Sara er styreleder i Akademiet for Social Innovation.

 

So Central:

SoCentral er et ideelt selskap dedikert til å løse samfunnsutfordringer gjennom samarbeid og bærekraftige løsninger. Selskapet bringer sammen aktører fra offentlig, privat og frivillig sektor for å skape tverrsektorielle samarbeid som gir varige samfunnsendringer. Med et satsningsområde på demokratisk innovasjon, utvikler og gjennomfører SoCentral folkepaneler som utvikler det deltakende demokratiet. Dette arbeidet er en sentral del av deres innsats for å styrke demokratiske prosesser.

Folkepaneler SoCentral har drevet: SoCentral har vært involvert i 9 folkepanel-prosesser og setter nå i gang to nasjonale folkepaneler til høsten. I Larvik ledet de "Folkestemmen i Larvik", som involverte innbyggerne i å definere kriterier for en arkitektkonkurranse om byutviklingen i sentrum. Prosessen fokuserte på å sikre at fremtidige byutviklingsprosjekter reflekterer innbyggernes ønsker, spesielt rundt gode møteplasser og sosialt liv i byen. Videre har de gjennomført prosesser som "Overvann på Grefsen-Kjelsås", som fokuserte på lokalsamfunnets bidrag til å håndtere overvannsutfordringer, og "Lokalmiljøutvikling på Romsås", hvor innbyggerne var sentrale i å definere og prioritere tiltak for å styrke sitt lokalmiljø. Les mer om folkepaneler på SoCentral sin fagside her.

Cathrine Skar: er partner og medgründer av SoCentral. Cathrine har bakgrunn fra psykologi og har tidligere jobbet innenfor psykisk helsevern. Hun er involvert i en rekke utviklingsprosjekter, og er en viktig ressurs for å skape nye samarbeidsformer mellom offentlige og ikke-offentlige aktører. Cathrine er SoCentrals ledende ekspert på folkepaneler og har hatt en sentral rolle i alle prosessene selskapet har gjennomført.
 

Sofie Furu: er partner i SoCentral og har bakgrunn som Statsviter. Sofie har ledet SoCentral sitt innovasjonsmiljø på Sentralen, og vært involvert i flere folkepanel. Sofie har fag- og prosessansvar for én av de to nasjonale folkepanelene som settes i gang til høsten, og har et overordnet ansvar i å sikre strategisk forankring i SoCentrals arbeid med demokratisk innovasjon.