Til hovedinnhold

Legetjenester

Kommunene har ansvaret for tilgjengelig legehjelp til alle i kommunen, inkludert fastlegeordningen og legevakt. Helse- og omsorgsdepartementet, KS og Legeforeningen samarbeider om å styrke fastlegeordningen.

Artikler

Mer om legetjenester

Foto: Mostphotos

Kommunelegeavtalen (SFS 2305) for perioden 2024-2025

KS og Legeforeningen har inngått ny særavtale for perioden 1.1.2024 til 31.12.2025. Punkt 8.4A - ny godtgjøring til LIS1 - trer ikke i kraft i avtaleperioden, etter ønske fra Legeforeningen.

Foto: Try

Norge trenger flere fastleger

I 2001 ble fastlegeordningen innført i Norge og alle innbyggere fikk egen allmennlege. I dag sliter mange kommuner med å rekruttere nok fastleger. Årsaken er endringer i samfunnet, befolkningen, og i den øvrige helse- og omsorgstjenesten.

Foto: Shutterstock

HØRING

Høringssvar om gjennomgang av allmennlegetjenesten

Ekspertutvalget leverte i april sin rapport med 59 forslag til tiltak for å sikre en framtidsrettet og mer bærekraftig kommunal legetjeneste. KS har levert høringssvar med kommentarer til alle de foreslåtte tiltaksområdene.

Foto: KS

PRESSEMELDINGER

Styrkingen av fastlegefinansieringen er positivt

- En styrking på 720 millioner kroner årlig er gledelig og etterlengtet. Regjeringen viser med dette at de satser på fastlegeordningen, sier styreleder i KS Gunn Marit Helgesen.

Foto: Mostphotos

Fastlegeordningen i Trøndelag

Hvilket handlingsrom har kommunene til å finne løsninger på utfordringene i fastlegeordningen, hva bør kommunene gå sammen om og hva bør nasjonale myndigheter bidra med? Det forsøker denne rapporten å svare på.

Foto: Mostphotos

Midlertidig endring i kompetansekrav til lege i vakt

Det midlertidige unntaket i kompetansekrav på legevakt forlenges til 31. desember 2024. Unntaket betyr at kommunene selv vurderer om lege som har gjennomført LIS1 trenger bakvakt.

Les flere artikler

KONTAKT