Foto: KS Lommekort Med lommekortet har dere 6-trinnsmodellen for etikkrefleksjon lett tilgjengelig når dere trenger den!
Foto: Aksell Etikk-kort fra etikksatsingen Etikksatsingens rådgivere har laget etikk-kort som kan brukes som utgangspunkt for refleksjon og gode samtaler i hverdagen.
Foto: Aksell Etisk dømmekraft i hverdagen Flere har etterlyst et verktøy for å støtte den etiske refleksjonen i tjenestene. Etikksatsingen ba Reidun Hov om å lage et verktøy til støtte og hjelp for dere som leder etikkrefleksjon på arbeidsplassen. Nå er den her.
Foto: Anne Lise Nessæther Ja til livet Etikksatsingen i KS deler Unni Kristiansens bok "Ja til livet". Boka er et nyttig verktøy for økt åpenhet om døden i tjenester og samfunn.
Foto: Aksell Hvordan snakker vi om døden? Etikksatsingen i KS er forankret i Meld. St. 24 (2019–2020) "Lindrende behandling og omsorg". Stortingsmeldingen omhandler forslag til hvordan lindrende behandling og omsorg kan utvikles til å møte dagens og fremtidens utfordringer.
Foto: Siv Dolmen Flere verktøy og metoder Her kan du finne verktøy og metoder til bruk i etisk refleksjon, samt aktuelt fagmateriell innen temaet.
Evalueringsrapporten "Etisk refleksjon og verdibevissthet" Betydningen for kvalitet, trivsel og samhandling
Foto: KS E–læringsverktøyet Etisk refleksjon (Martin–filmene) Filmene gir en god og lettfattelig innføring i hva etisk refleksjon er for noe, forteller Birgit Arnekleiv. Hun har et særlig ansvar for praksisnær etikk i Bærum kommune.
Foto: Shutterstock Refleksjonskort for hverdagsrehabilitering Mange kommuner har både innført hverdagsrehabilitering og tatt i bruk etisk refleksjon i sine helse- og omsorgstjenester. Nå er det utarbeidet refleksjonskort for hverdagsrehabilitering!
Foto: Shutterstock Teaterstykket "Torbjørn" Teaterstykket " Torbjørn" ble laget for å stimulerer til etisk refleksjon og det har også blitt filmatisert. Historien handler om Torbjørn som får demens og hvilke etiske utfordringer som han og omgivelsene møter i den forbindelse.