Til hovedinnhold

Hets og trusler

Hets og hatefulle ytringer er en trussel mot demokratiet. KS jobber for å sikre ytringsfriheten for lokale folkevalgte og å gi dem bedre vern. På denne siden finner du siste nytt, råd og anbefalinger, og forskning på feltet.

Artikler

Les mer om hets og trusler

Foto: Knut Hjorth-Johansen, KS

Vold og trusler mot kvinnelige lokalpolitikere er et problem i hele Europa

- Kjønnsbasert vold er ikke bare et kvinneproblem; det er et samfunnsproblem som påvirker oss alle. Når kvinner blir stilnet eller holdt tilbake av vold og trusler, taper vi alle, sier Gunn Marit Helgesen.

Foto: KS

PRESSEMELDINGER

– Hatefullt debattklima kan svekke tilliten til demokratiet

– Det pågår tøffe debatter om skolestruktur som skaper stort engasjement blant innbyggerne. Da er det viktig at vi som er folkevalgte tar ansvar for et debattklima som ikke bidrar til hets og trakassering, sier KS’ styreleder Gunn Marit Helgesen.

Foto: KS

Flere politikere vurderer å slutte som følge av hets og trusler

- Det er nedslående at flere politikere velger å slutte på grunn av hets og hatefulle ytringer. Denne kulturen kan vi faktisk ikke akseptere, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

Foto: Ida Slettevoll/ KS

Ungdomspartiene stiller seg bak valgløfte

KS, stortingspresidenten og ungdomspartiene har signert et løfte om å si nei til hets, mobbing og trakassering i årets valgkamp.

Foto: Javad Parsa / NTB

KS-undersøkelse til folkevalgte – kartlegging av hets, trusler og desinformasjon

På vegne av KS inviterer Ipsos alle folkevalgte i kommuner og fylkeskommuner til å delta i en nasjonal kartlegging av forhold knyttet til hets, trusler og desinformasjon.

Foto: KS

KOMMUNESPEILET

Hetses og trues for alder og kjønn

Den politiske debatten blir stadig mer polarisert, med flere trusler og grove angrep på de som deltar. Spesielt utsatt er unge politikere.

Les flere artikler

KONTAKT