Publisert: 21.10.2024
Vertskap for konferansen er Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) ved Universitetet i Stavanger (UiS), i samarbeid med Partnerskap mot mobbing og den svenske barnerettsorganisasjonen Friends.
WABF inviterer både forskere, praktikere, politikere og ungdom til å bidra på konferansen. Praktikere, heretter kalt praksisfeltet, skal forstås i vid forstand fra ansatte som arbeider i kommunens og fylkeskommunens administrasjon til ansatte i barnehage og skole, PPT og Oppfølgingstjenesten. Det er også mulig å ha med elevråd, FAU og samarbeidsutvalg og andre brukerorganer. For å delta må man sende inn et abstract innen 10. november 2024.
Programmet er delt inn i firehovedtyper. Tre av dem har egne beskrivelser av abstract for praksisfeltet:
- Symposium: inntil fem presentasjoner om samme tema
- Posters: kan for eksempel være å presentere et prosjekt, hvordan man arbeider for et godt og trygt barnehage- og skolemiljø, eller håndtering av enkelthendelser.
- Presentasjon: Dette er enkeltpresentasjoner som programansvarlig setter sammen rundt et tema.
- Workshop: kan inneholde undervisningsmateriell, politikkutvikling lovende praksiserfaringer, anvendt forskning eller erfaringsdeling.
For disse tre første presentasjonsformene bør abstractet beskrive innholdet, implementering og/eller resultatet av et prosjekt eller hvordan man arbeider til daglig. Prosjektet/Arbeidet bør være av generell interesse i mobbesammenheng. Det kan også være interessant å fokusere på arbeidet med gode og trygge barnehage- og skolemiljøer.
Lengden på et abstract: Tittelen må være på maks 15 tegn og selve presentasjonen på maks 250 ord. Når det gjelder symposium kan hver av de inntil fem presentasjonene være på maks 250 ord hver.
WABF er et globalt initiativ som har som mål å øke forståelsen av mobbing, nettmobbing og andre former for diskriminerende atferd som involverer barn og unge, samt å fremme forebygging mot mobbing i ulike kontekster. WABF søker bidrag som kan øke kunnskapen om mobbing i tråd med ny forskning og erfaringer, og som legger til rette for samarbeid mellom beslutningstakere, forskere og praktikere.
Mer informasjon om konferansen
Ønsker du å presentere, delta i en workshop, symposium eller bidra med en poster på verdens største konferanse om mobbing, send inn ditt bidrag innen 10. november 2024.
Påmelding til konferansen åpner 18. november.