Sekretariatet for Bærekraftsnettverket svarte på bestillingen ved å etablert kontakt med relevante fagpersoner og -miljøer. Samlingene er en del av konseptutviklingen.

Opplegget er et samarbeid med NTNU, KS og kommunene / fylkene i nettverket. Dato og klokkeslett - med lenke til seminarene - finner du nedenfor i artikkelen.

De tre samlingene:

Ottar Næss - 9. desember kl 14:00-16:00

Lenke til seminaret (Google meet)

Ottar Næss er professor ved NTNU. Han forsker på spørsmål knyttet til relasjonell velferd og livskvalitet med fokus på medborgerskap og sosial rettferdighet. Ottar leder forskningsgruppen Relasjonell velferd og livskvalitet. Relasjonell velferd er en «menneskesentrert, samarbeids- og deltakerbasert tilnærming som er dypt fundert i menneskerettigheter, sosial rettferdighet og bærekraftig utvikling av samfunnet».

Problemstillinger

Hva er relasjonell velferd, hvordan kan det utvikles og hvorfor er det viktig?
Hvordan kan ledere i offentlig sektor lede frem mot fellesskapsverdier (public value)?

Hvordan kan ledere i offentlig sektor lede på tvers av sektorer, støtte politikere til å lede samfunnsutvikling, og samtidig mobilisere lokalsamfunn (boundary spanning)?

Hvordan kan ledere i offentlig sektor benytte stedsbasert ledelse der kommunens arenaer kan fungere som plattformer for samskaping av velferd (place-based)?

Jonathan Reams - 15. desember kl 09:00-11:00

Lenke til seminaret (Zoom)

Jonathan Reams er førsteamanuensis ved institutt for pedagogikk og livslang læring NTNU.

Bidrag til ledelsesutvikling

Hvor åpen er du for å endre: 

  • Vaner 
  • Verdier
  • Synspunkter

Hvordan setter du andre i stand til å bearbeide forutsetninger som ligger under overfalten? 

Hvilke prinsipper kan sette deg og organisasjonen i stand til å navigere i komplekse og dynamiske omgivelser?

Mattijs van Dijk - 17. desember kl 09:00-11:00

Lenke til seminaret (Google meet)

Mattijs er professor i anvendt design ved universitetet i Delft og professor II i design ved NTNU. Han har grunnlagt og jobber i designbyrået Reframing Studio i Amsterdam, hvor han jobber med byer og nasjonale myndigheter på alt far mobilitet til psykiatri. Han har over flere år utviklet Reframingmetoden, en tilnæring til samfunnsdesign (big design) som har vekt på sammenhengen mellom tjenestedesign og -utvikling, og samfunnsutvikling.

Bidrag til ledelsesutvikling

Hvordan kan man designe tjenester i dag som øker sannsynligheten for å få den verden man ønsker? 

Hvordan kan man ta utgangspunkt i data og sannsynlig fremtidig atferd i befolkningen for å utvikle tjenester som er realistiske og kostnadseffektive?

Hvordan sikrer man at tjenesten og løsningene som blir utviklet er sosialt akseptable?