Publisert: 04.09.2024
Inn i jobb er en arena der kommuner får drahjelp til å gi unge mennesker et fotfeste i arbeidslivet via utdanning og arbeid i kommunen
Kommunen er oftest den største arbeidsgiveren i lokalsamfunnet. Kommunesektoren har eller får et behov for økt arbeidskraft i årene som kommer fordi antall yrkesaktive blir færre. Å gjøre aktive tiltak for å få unge mennesker i arbeid er samfunnsmessig lønnsomt. Samtidig er det avgjørende for den enkelte å ha en jobb, en meningsfull hverdag og en lønn å leve av.
Innsatsen er et samarbeid mellom KS, NAV og hovedsammenslutningene i kommunal sektor og har vært i gang siden 2021.
Ønsker din fylkeskommune eller kommune å høre mer?
Meld deg på informasjonsmøte fredag 13. september kl. 9-10 her
Inn i jobb skal gi fotfeste for unge
- Inn i jobb er en arena der kommuner får drahjelp til å gi unge mennesker et fotfeste i arbeidslivet via utdanning og arbeid i fylkeskommunen eller kommunen, sier Marie Elise Axelsen, avdelingsdirektør i avdeling for kvalitetsutvikling i KS. - Dette skjer innenfor rammen av lovverk, krav og prinsipper. KS har ansvar for nettverketsprosessen. Hver kommune har sitt utviklingsarbeid som leder til konkrete tiltak for å få de unge inn. Vi bygger på erfaringene fra tidligere deltakerkommuner og hjelper hverandre til å nå i mål.
Inn i jobb i Fredrikstad
Fredrikstad kommune var med i første runde av Inn i jobb nettverket og har i dag etablert ordningen På vei mot fagbrev. Som resultat av dette arbeidet har to unge fått seg fagbrev og jobb, mens 17 unge som tidligere har stått utenfor, er i lærlingeløp i kommunen.
- Innsatsen i Fredrikstad er et resultat av et målrettet og systematisk arbeid fra kommunens side. Dette skjer ikke av seg selv, sier Marie Elise Axelsen.
Påmelding og mer informasjon finner du her
- Vi ser at ungt utenforskap har økt de siste årene. Flere og flere unge ender på uføretrygd, Axelsen. - Vi har ikke tid til å vente og se, eller håpe at det går seg til. Vi må gjøre noe, og dette nettverksarbeidet er et viktig bidrag.