Barnehage 2018 er en nasjonal konferanse og fagmesse som arrangeres på Lillestrøm 6. og 7. juni. Arrangementet retter seg mot alle som jobber i landets kommunale og private barnehager. KS og PBL (Private Barnehagers Landsforbund) står sammen bak Barnehage 2018 og det er fjerde gang  denne konferansen og fagmessen arrangeres.
Barnehage 2018 byr på 25 foredrag med parallelsesjoner. Deltakerne kan dermed også velge sitt eget konferanseprogram ut fra egne og barnehagens interesser. Det fullstendige programmet blir lansert i januar 2018.

De første foredragsholderne er på plass
De tre første foredragsholderne er nå klare og programansvarlige i KS og PBL, Trond Kalhagen og Kari Vold Jensen, er veldig fornøyde med programmet.
- Det meste av programmet er klart og vi vil fortløpende slippe navn på foredragsholdere. Det er mye å se frem til på Barnehage 2018, lover Kalhagen og Jensen.

I arbeidet med programmet har de vært opptatt av verdibaserte tema. 

- Alle barn er forskjellige og alle barn skal ha det bra i barnehagen. Sosial kompetanse blant de som jobber i barnehage blir et viktig tema. Vi skal blant annet ha foredrag om mobbing, vi skal innom hjerneforskning, utviklingspsykologi og relasjoner, det vil bli latter og det vil bli gråt i salen. Alle barn skal passe inn i barnehagen uansett hvem de er, påpeker de to.

De tre første foredragsholderne til Barnehage 2018 er klare: Forfatter Camilla Otterlei, forsker Ingunn Størksen og Adrian Lund, kjent fra realityserien «71 grader nord». Mange flere kommer fortløpende. 

Kunsten å møte en bjørn
Mobbing er og har vært et viktig tema i barnehagene de siste årene og kommer også til å være et viktig budskap på Barnehage 2018. Camilla Otterlei er forfatteren bak bildeboken «Kunsten å møte en bjørn», som hun skrev da sønnen hennes ble mobbet i barnehagen. Hun kommer til Barnehage 2018 for å snakke om det å være mamma til en liten gutt som hadde svært vanskelige år i barnehagen

Trivsel og utvikling
Ingunn Størksen har forsket på barns trivsel og utvikling i barnehagen i flere år, blant annet gjennom flere forskningsprosjekter finansiert av Norges Forskningsråd. Størksen har vært med på å utvikle materiell for barnehager, blant annet barnehagemateriellet «Ett barn – to hjem» og «Snart førsteklassing». De senere årene har hun ledet forskningsprosjektene Agderprosjektet og Lekbasert læring sammen med professor Mari Rege.

- I disse prosjektene har forskerne samarbeidet med norske barnehagelærere for å utvikle et nytt norsk førskoleopplegg og Ingunn kommer til Barnehage 2018 for å fortelle om erfaringer fra disse prosjektene og for å presentere det nye førskoleopplegget, sier Kalhagen.

Å leve med et handikap
Alle barn skal passe inn i barnehagen uansett hvem de er, er ett av budskapene på Barnehage 2018. Adrian Lund er hardt rammet av Tourettes, noe som innebærer mange ufrivillige lyder og bevegelser. På tross av dette har Adrian jobbet ti år i serviceyrket, og høsten 2016 stilte han som deltaker i 71˚ Nord. Adrian er ekspert på å utfordre sine egne komfortsoner, og vet hva som skal til for å mestre ting i livet – tross utfordringene han har i sin hverdag.

Hvor går egentlig grensen for hva du kan oppnå, og hva skal faktisk til for å sette seg de store, hårete målene? Svaret på dette spørsmålet er like komplekst og stort, som det er viktig.
- Vi er veldig glade for å ha fått med oss Adrian. Dette foredraget blir en følelsesmessig berg- og dalbane, lover de to i programgruppen.

Konferansen og fagmessen består av rund 25 foredragsholdere og 100 messeutstillere. Selve messedelen av arrangementet er gratis og åpen for alle.

Lenkeblokk Icon Meld deg på konferansen her

 

Lenkeblokk Icon Les mer om konferansen her